Dodik: Rezolucija o Srebrenici – rušenje mogućnosti da se živi u BiH

13
Foto: Petar Aleksić/Kurir

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rezolucija o Srebrenici koja bi trebalo da se nađe pred Generalnom skupštinom UN rušenje mogućnosti da se živi u BiH i da će sve učiniti da do svesrpskog Vaskršnjog sabora ubijedi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podrži odluke koje će tim povodom donijeti Srpska.

Dodik je rekao da će Srpska napustiti odlučivanje u BiH i Srpska će svoj status regulisati tako da samostalno nastavi dalje.

On je istakao da će Narodna skupština Srpske zasijedati 18. i 19. aprila i da će doniejti određen odluke, a biće organizovan i veliki miting u Banjaluci.

– Sve ću učiniti da do 5. maja ubijedim Vučić da podrži sve odluke koje srpska namjerava da preduzme – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka najviših zvaničnika Srpske i Srbije.

Predsjednik Srpske je naveo da je obavijestio Vulića o situaciji da je mimo procedure pokrenuta inivijativa o rezoluciji o Srebrenici.

– Taj akt je upućen bez saglasnosti organa BiH, predstavlja samo bošnjačku stranu i direktno je upren protiv Srpske – rekao je Dodik.

On je ponovio da se u Srebrenici nije desio genocid i da je to izmišljena forma u kojoj su pokušali da satanizuju čitav srpski narod i da kroz individualne presude to prebace na kolektivnu odgovornost srpskom narodu.

Sastanku u Vili „Mir“, osim Dodika, prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.