Dodik sa Rajnertsenom: U BiH se mora vratiti politički dijalog

50
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u BiH mora vratiti politički dijalog, koji je zamro zbog intervencionizma međunarodne zajednice i neustavnog ponašanja Ustavnog suda BiH, te naglasio da je takva praksa neodrživa.

Tokom današnjeg razgovora sa ambasadorom Norveške u BiH Olavom Rajnterstenom, u Banjaluci, Dodik je istakao da Republika Srpska nije protiv BiH, već je za onu BiH koja je definisana Ustavom.

Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH informisao je norveškog ambasadora o aktivnostima koje je provela Narodna skupština Republike Srpske prije nekoliko dana i ponovio da je Srpska snažno privržena poštovanju Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Foto: SRNA

Na sastanku je bilo riječi i o funkcionisanju OHR-a, za koji Dodik smatra da je nakon 26 godina dio problema, a ne dio rješenja u BiH, saopšteno je iz kabieta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da Republika Srpska neće promijeniti stav o Kristijanu Šmitu za kojeg smatra da nije izabran u skladu sa propisanim procedurama.

Foto: SRNA