Dodik sa Stromkvistovom: Ključno pitanje za BiH – put ka EU

55
Foto: Predsjedništvo BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasadorka Švedske u BiH Johana Stromkvist istakli su tokom današnjeg sastanka u Sarajevu da je ključno pitanje za BiH da se kreće naprijed kada je riječ o statusu i procedurama na putu ka EU.

Dodik je naglasio da je za BiH značajna podrška Švedske na evropskom putu BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Naši odnosi danas su fokusirani na EU integracije i podršku statusu BiH na tom putu – istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

Stromkvistova je navela da će Švedska nastaviti da pruža podršku BiH u procesu njene integracije u EU, kao i u konkretnim ekonomskim projektima koji se realizuju.

Foto: Predsjedništvo BiH

Srpski član Predsjedništva je naveo da su klimatske promjene i ekologija veliki problem u BiH na kome se mora posebno raditi.

– Nastojim da organizujemo i debatu o toj temi i veoma mi je drago da je to Vaš i prioritet Vaše zemlje – naglasio je Dodik.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije zemlje izuzetno dobri, ali da postoji još prostora da se oni unaprijede, posebno na planu ekonomske saradnje i robne razmjene.

Dodik je zahvalio za podršku koju Švedska pruža BiH na svim poljima i naglasio da prijateljske odnose treba dodatno unapređivati i razvijati.