Dodik: Skupom „Srpska zove“ brani se sloboda

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se mitingom „Srpska zove“, koji će biti održan 18. aprila u Banjaluci, brani sloboda i pozvao građane da dođu na ovaj skup zajedništva.

– To je miting slobode i naše budućnosti. Dođite, jer hoćemo da pokažemo da smo zajedno – rekao je Dodik za RTRS.

On je istakao da to nije borba Milorada Dodika već Republike Srpske i pozvao građane da imaju povjerenja u ono što rade institucije.

Dodik je uvjeren da narod u Srpskoj želi da Republika Srpska bude nezavisna država, te da je čuo na desetine ljudi koji pitaju dokle će narod da trpi.

– Običan narod ne razumije koliko problema nosi da vam Amerika, Britanija, Njemačka nametnu sankcije i prekinu platni promet. To su problemi koje moram ja da imam na umu, ali ne smijem nikada da ućutim i da ne kažem da je sloboda jedina mjera za ovaj narod i njegovu budućnost i upravo naša nezavisnost – rekao je Dodik.

On je napomenuo i da Republika Srpska dobro stoji, iako je na meti napada hibridnog rata, te podsjetio da se redovno isplaćuju penzije, plate, čuva proizvodnj i čini sve da privuku novi investitori.

Dodik je istakao da građani Republike Srpske treba da se okupe u borbi za Srpsku i njen status.

Kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici, Dodik je izrazio zadovoljstvo jer je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao spremnost za zajedničku diplomatsku borbu o tom pitanju.

– Vučić je reagovao korisno i korektno. Pamtim mnoge koji su bili na važnim mjestima u Beogradu i niko nas nije ignorisao, ali je bilo malo prilika da su nas pratili – zaključio je Dodik.