Dodik: SNSD potpisao koalicioni sporazum sa SPS-om

31
Foto: SRNA

Izvršni komitet SNSD-a odražo je sjednicu u Banjaluci, ali i sastanak sa delegacijom Socijalističke partije Srpske (SPS) čiji je predsjednik Goran Selak.

Dodik je istakao da je danas potpisan sporazum o saradnji sa SPS-om koji će realizovati od učešća na lokalnim izborima do republičkih i svih drugih nivoa vlasti.

– SNSD u SPS-u vidi značajnog partnera sa kojim će graditi partnerske odnose na lokalnim izborima i u okviru kluba koji ova partija ima u Narodnoj skupštini Republike Srpske – rekao je Dodik na konferenciji za novinare poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci.

On je dodao da će i dalje zajedno djelovati na vrijednostrima i političkim stavovima koje su ranije promovisali.

– Vjerujemo da možemo da obezbijedimo stabilnost Republike Srpske kroz zajednički nastup u parlamentu, te da možemo da izgradimo ambijent u kojem će jačati snaga institucija Srpske. Radićemo na tome da bude ojačan dignitet Narodne skupštine putem zajedničkog djelovanja i usvajanja određenih politika, a prije svega usvajanja novog poslovnika o radu Narodne skupštine – rekao je Dodik.

On je uvjeren da će SNSD sa SPS-om imati sveobuhvatnu saradnju koja će biti primjer drugim političkim partijama.

– Oni (SP i SPS) imaju svoje odnose, a mi ostajemo pri saradnji sa obje partije. Potpisani koalicioni sporazum sa Petrom Đokićem ostaje, a sada smo kapacitetu SNSD-a dodali i ovaj sporazum jer vjerujemo da SPS ima dovoljno digniteta i kapaciteta da obilježi ovo političko vrijeme imajući u vidu činjenicu da su formirali 35 opštinskih odbora širom Srpske – kaže Dodik.

Foto: SRNA

Predsjednik SPS-a Goran Selak izjavio je da su i ranije imali uspješnu saradnju sa SNSD-om i Dodikom.

– Veliki dio članstva SPS-a zalaže se za saradnju sa SNSD-om i tako ćemo nastaviti dalje. Prvenstveno nam je važno da poboljšamo život građana u Srpskoj i da budu zastupani interesi Republike Srpske onako kako to radi Dodik – istakao je Selak.

Konferencija za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a #RTRS #UŽIVO #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Friday, May 22, 2020