Dodik: Šobot – pravi kandidat za gradonačelnika

16
Foto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjeren je da je Gradski odbor stranke u Banjaluci izabrao pravog kandidata za gradonačelnika Nikolu Šobota, te mu zahvalio na opredjeljenju da uđe u „tešku bitku koja nije nimalo laka“.

– Imaš iza sebe organizaciju koja je respektabilna, najjača, koja je opstajala godinama u teškim okolnostima, jačala – rekao je Dodik na sjednici Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

On je naglasio da je Šobot neko ko se u potpunosti može identifikovati sa Banjalukom – od djetinjstva do poslovnog uspjeha.

– To u politici nije nebitno. On je čovjek sa najvišim obrazovnim i akademskim kvalifikacijama – istakao je Dodik.

On je dodao da je SNSD pokazao sposobnost da može da pruži priliku mlađem kadru, te naveo da će se povući onda kada te mlađe generaciju preuzmu Republiku Srpsku i kada bude siguran da je Republika u pravim rukama.

Dodik je istakao da aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji će vjerovatno ponoviti kandidaturu, nema jaku političku partiju iza sebe, a da ga ostali dio opozicije ne podržava.

– Ne ide mu u prilog ni ono što je radio prethodne četiri godine – rekao je Dodik.

On je naglasio da će biti veoma oprezni kada je riječ o koalicionim partnerima, jer će pomno pratiti ko je dao apsolutnu podršku Šobotu.