Dodik: Spreman sam da podnesem ostavku u Predsjedništvu BiH, ali da se ne bira novi član

54
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Spreman sam da kao član Predsjedništva BiH podnesem ostavku, ali tražim da se ne bira novi član Predsjedništva iz srpskog naroda, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

– Što se tiče rada Predsjedništva, kao član Predsjedništva sam spreman da podnesem ostavku na tu funkciju, ali tražim da se ne bira novi član u ime Srba i da na taj način pokažemo svoj stav prema ovoj situaciji. To je bio moj prijedlog na prošlom sastanku, a biće sutra kada će svi lideri partija imati konsultativni sastanak, da jasno preciziramo određene pozicije u vezi sa tim – rekao je Dodik.

Istakao je da je to bio njegov prijedlog na sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka koji je održan u ponedjeljak.

– Predložiću to i sutra – naveo je Dodik i dodao da je za Srpsku sutra veoma važan dan.

– Sutra će biti održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se manifestovati nacionalno jedinstvo – poručio je Dodik.

Naveo je da nametnuta odluka visokog predstavnika Valentina Incka nije u skladu sa Ustavom i pravom.

– Sada imamo hajku Bošnjaka i Muslimana koji provode hajku nad Srbima što podsjeća na ružan period kada je kadija i tužio i sudio – naveo je Dodik.

Rekao je da vjeruje da nijedan Srbin u Sudu i Tužilaštvu BiH neće prihvatiti da učestvuje u strašnom progonu i da će se distancirati od toga.

– To će pokazati svu trulež BiH nad kojom međunarodna zajednica vrši nasilje – poručio je Dodik.