Dodik: Srbi su dobar narod

9
Foto: Nezavisne novine

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da su Srbi dobar narod, narod dobrih domaćina i vrijednih ljudi, koji nikada nije izlazio iz svojih granica niti osvajao tuđe zemlje.

– Nikada u svjetskim ratovima nismo bili na strani okupatora, fašista i onih koji su osvajači i ugnjetavači. Srbi su narod kome je porodica svetinja. I Republika Srpska je svetinja za sve pripadnike srpskog naroda, od Hercegovine do Banjaluke, od Romanije i Podrinja do Semberije. Srpski narod i Srpska su važni i našoj braći u Srbiji, Crnoj Gori i svuda širom svijeta gdje Srbi žive – naglasio je Dodik.

On je rekao da sve to dobro zna Bakir Izetbegović i zato mu Srbi smetaju i zato pokazuje patološku mržnju prema cijelom srpskom narodu.

– Zna Bakir dobro da katastarske knjige, kako današnje, tako i jugoslovenske i austrougarske i turske najbolje potvrđuju da je ovo zemlja srpskog naroda. Odavde, sa naših vjekovnih ognjišta nikakav Bakir Izetbegović neće moći da nas otjera. Nikada – poručio je lider SNSD-a na konferenciji za novinare u Banjaluci.