Dodik: Srpska nikada nije kalkulisala sa nabavkom bolnice, sav novac biće vraćen

42
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vlast Republike Srpske nije nikada kalkulisala u vezi sa nabavkom pokretne bolnice, izjavio je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon što je Republički štab za vanredne situacije dao saglasnost za raskidanje ugovora u vezi sa nabavkom pokretne bolnice jer dobavljač nije ispunio svoje obaveze.

Dodik je istakao da je do prekida ugovora došlo zbog stvorene atmosfere vezane za činjenicu da se nisu uvažavale veoma složene okolnosti u pogledu nabavke.

Krizni štab je raskinuo ugovor i sve će se vratiti u prvobitno stanje, naglasio je on.

– Vidim da opozicija proglašava tu neke svoje pobjede. Pobjede se ostvaruju na izborima, a ne u borbama koje opozicija izmišlja i koje vode sami sa sobom. Oni pokušavaju da pokažu da je nešto bilo problematično, ali sav problem je u činjenici da su procedure koje smo trebali sprovesti kod Agencije za lijekove BiH bile užasno spore. Oprema se nalazila na carinskom terminalu u Gradišci, ali nije mogla da se ocarini jer je nedostajala saglasnost koju Agencija za lijekove nije bila spremna da da. Zbog takve situacije odlučeno je da se ta bolnica postavi i to onaj dio koji se mogao ocariniti bez saglasnosti Agencije za lijekove u nadi da će ostatak bolnice stići – rekao je Dodik.

Taj ostatak bolnice, dodaje on, već nekoliko sedmica nije stizao, pa su morali povući potez raskida ugovora.

– U tom raskidu ugovora nema nikakve štete po Republiku Srpsku. Novac koji je bio uplaćen biće vraćen. Za dalje ćemo razgovarati da li ćemo tu bolnicu nabaviti ili nećemo, kasnije u nekom periodu. Ali, mislim da je korektno da se ova priča stavi ad akta. Oni koji u tome vide nešto slavodobitno, to je njihov problem – istakao je Dodik.

Video: RTRS