Dodik: Srpski narod neće živjeti u BiH mimo Ustava

9
Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da srpski narod neće da živi u BiH koja je mimo Ustava i da nema BiH bez Republike Srpske.

– BiH nema bez Republike Srpske i to se mora uvažavati – naglasio je Dodik.

On je rekao da poslije rezolucije o Srebrenici ništa neće biti isto i da će Republika Srpska raditi u svom interesu.

Dodik je rekao da genocida u Srebrenici nije bilo i da se srpskom narodu podmeće ta priča zbog čega nema načina da se živi zajedno u BiH i zato je potreban miran razlaz.

– Šta nam drugo preostaje kada kleveću Republiku Srpsku i srpski narod? Treba da se razilazimo i tu priču ne može niko zaustaviti – rekao je Dodik i naveo da će se to desiti kada se budu stvorile okolnosti za to.

On je naglasio da Bošnjaci najbolje ruše priču o Dejtonskom mirovnom sporazumu i da se o bilo kakvom sukobu iz Republike Srpske nije mogla čuti ni riječ ni od jednog političara.

„Narativ koji se stvorio u Sarajevu da mi ne poštujemo Dejton je izvrnut. Njega ne poštuje bošnjačka politička struktura“, rekao je Dodik.

On je dodao da se dan potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma slavi u Republici Srpskoj.

– Mi nikada nismo htjeli ono što pripada BiH, ali nikada nećemo ni dozvoliti da nam uzimaju ono što nama pripada i da prenose na nivo BiH – rekao je Dodik za „Fejs televiziju“.

On je naglasio da se radi na tome da ono što je uzeto bude vraćeno u ustavnu strukturu.

– Republika Srpska je faktor Dejtonskog mirovnog sporazuma, Srbija je potpisala Dejtonski sporazum umjesto Srpske, a sve anekse je potpisala Republika Srpska – rekao je Dodik.

On je naglasio da međunarodni faktor niša dobro nije da BiH.