Dodik: Svjesni smo naše snage i pobjede koja nas čeka

18
Foto: MiloradDodik/Twitter

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je, nakon sjednice Glavnog odbora partije u Gradišci na kojoj su potvrđene njegova kadidatura za predsjednika Republike Srpske i Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH na opštim izborima, da vjeruje da će uz podršku koalicionih partnera ostvariti veliku pobjedu u izboru za inokosne funkcije.

Dodik je istakao da će u kampanji pod sloganom „Jer volimo Srpsku“ biti promovisan mir i sigurnost ljudi, imajući u vidu globalne trendove koji vladaju na globalnom nivou.

– Ulazimo u izbornu kampanju veoma svjesni naše snage i pobjede koja nas čeka, ali i odgovornosti koja ide za tim – rekao je Dodik novinarima nakon sjednice Glavnog odbora SNSD-a.

On je istakao da je finalizovan odabir izbornog slogana, koji glasi „Jer volimo Srpsku“, sa animacijom goluba mira koji simbolizuje to da je mir potreban svim ljudima koji žive na ovim prostorima.

– Pokušaćemo da obavijestimo naše stanovništvo o onome šta se dešava, da učinimo sve da obezbijedimo dovoljno hrane i energije, da obezbijedimo našu budućnost i političku samostalnost Republike Srpske skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom – naglasio je Dodik.

Foto: MiloradDodik/Twitter

On je rekao da je Glavni odbor SNSD-a jednoglasno potvrdio kandidatske liste za devet izbornih jedinica za izbore za Narodnu skupštinu Republike Srpske, tri izborne jedinice za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, izborne liste za pet kantona i Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Dodik je poručio da će SNSD i dalje voditi odgovornu nacionalnu politiku, dodajući da je partija pokazala da je patriotska i da je očuvala finansijsku i političku stabilnost Republike Srpske u veoma izazovnim vremenima.

On je podsjetio da su SNSD i koalicioni partneri obezbijedili redovne penzije i plate, povećenja tih primanja, te ponovo pozvao mlade od 16 do 29 godina da se od 5. jula prijave za pomoć od 100 KM, koliko će dobiti i u septembru.

Dodik je ponovio da će SNSD u kampanji podsjećati na sve što su radili, bez napadanja, te dodao da žele fer i poštene izbore.

Foto: MiloradDodik/Twitter

Glavni odbor SNSD-a odlučio je da će za Predstavnički dom parlamenta BiH nosioci lista biti: Nebojša Radmanović u Izbornoj jedinici jedan, u Izbornoj jedinica dva Obren Petrović i Radovan Višković u Izbornoj jedinici tri.

Za Narodnu skupštinu Republike Srpske nosioci lista su Dragoslav Kabić za Izbornu jedinicu jedan, Miroslav Bojić Izborna jedinica dva, Izborna jedinica tri Vlado Đajić, Izborna jedinica četiri Igor Žunić, Izborna jedinica pet Aleksandar Subotić, Izborna jedinica šest Vojin Mitrović, Izborna jedinica sedam Zoran Stevanović, Izborna jedinica osam Ljubiša Ćosić i Izborna jedinica devet Luka Petrović.