Dodik u Bileći: Porodični gigant Mljekara „Pađeni“ imaće podršku institucija

58
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Bileći da je Mljekara „Pađeni“ u ovoj opštini veoma bitna za Republiku Srpsku jer je riječ o ozbiljnom poslu zbog čega će uvijek imati podršku institucija.

– Ovo je jedan porodični gigant. Oni su dobar primjer kako se sve može uz sadejstvo sa lokalnom i republičkom vlašću – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa vlasnikom Mljekare „Pađeni“ Nenadom Vukojem.

Dodik je napomenuo da ova mljekara zapošljava 153 radnika i da ima oko 1.000 kooperanata.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da sama činjenica da je Vukoje kandidat za načelnika opštine Bileća govori o tome da njegova odgovornost nije samo za njegovu kopmaniju nego i za cijelu opštinu Bileća.

Foto: SRNA

Vukoje je rekao da mu ova posjeta mnogo znači i da je to podstrek za nove projekte.

– Razgovarali smo o problemima sa kojima se suočavamo zbog epidemije virusa korona i drugim stvarima, ali i o podsticajima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, te o načinu kako još unaprijediti proizvodnju – rekao je Vukoje.

On je istakao da je ova mljekara uvijek imala podršku Vlade Republike Srpske i vjeruje da će tako biti i ubuduće.

– Spreman je projekat prema kojem će se na područje koje pokriva ova mljekara isporučiti oko 200 muznih grla vrijednosti 1.050.000 KM, od čega Ministartvo učestvuje sa oko 500.000 KM – rekao je Vukoje.

Komentarišući svoju kandidaturu za načelnika opštine Bileća, Vukoje je rekao da očekuje sigurnu pobjedu.

– Sigurno pobjeđujem jer se u životu nikada nisam takmičio da ne pobijedim – poručio je Vukoje.