Dodik u Gradišci: Rekonstrukcija magistrale prema Klašnicama jedan od najvažnijih projekata

35
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će u narednih mjesec dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji magistralnog puta Klašnice – Gradiška, te da je vrijednost ovog projekta oko 26 miliona KM.

Dodik je nakon sastanka sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem istakao da je to jedan od najznačajnijih projekata u ovom gradu.

– To je magistralni put sa najvećom frekvencijom vozila još u bivšoj Jugoslaviji, te su ovi radovi od izuzetnog značaja za buduće vrijeme – izjavio je Dodik novinarima u Gradišci.

On je ukazao i na značaj radova na rekonstrukciji puta Draksenić – Vrbaška, koji povezuje Gradišku i Kozarsku Dubicu, koji su već počeli, a čija ukupna vrijednost iznosi oko devet miliona KM.

Dodik je napomenuo da su to najznačajniji projekti, koji će uz most preko Save znatno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u Gradišci.

– Gradiće se i slobodna ekonomska zona, što će doprinijeti uzdizanju Gradiške, koja će biti dobar primjer grada koji se bavi razvojem privrednih potencijala – rekao je Dodik.

On je naveo i da je završen stečajni postupak u preduzeću „Ratarstvo“ Nova Topola, a kojim je Republika Srpska dobila oko osam hiljada hektara zemljišta.

– To zemljište nam je sada na raspolaganju, te ćemo pronaći način kako da ga najfunkcionalnije rasporedimo, te da budu zadovoljni svi koji žele da rade, a naročito mladi koji žele da ostanu na ovom prostoru, a koje treba da podstičemo dodjelom zemljišta, ali i značajnim podsticajima – rekao je Dodik.

On je napomenuo da je prošle godine isplaćeno oko 14 miliona podsticaja poljoprivrednim gazdinstvima na prostoru Gradiške.

Dodik je ocijenio da je Gradiška mjesto uspjeha, te da o tome govore projekti koji su realizovani, a koji su promijenili lik grada i način života u njemu.

– Porast broja zaposlenih u posljednje dvije godine govori da se ovdje vodi računa o svim segmentima, a koji se prije svega tiču zapošljavanja – rekao je Dodik.

Sastanku su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Davor Kostrešević i direktor Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Dušan Topić.