Dodik u Rogatici: Auto-put ka Srbiji prioritet republičkih planova

59
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Rogatici da je izgradnja auto-puta koji treba da poveže Srbiju sa Sarajevom prioritet svih republičkih planova i da će realizacija tog projekta doprinijeti daljem razvoju ove opštine.

Dodik je rekao novinarima nakon sastanka sa načelnikom Rogatice Miloradom Jagodićem da se sprovode potrebne aktivnosti u vezi sa izgradnjom ovog auto-puta, poput donošenja prostornih i drugih planova koji prethode izgradnji.

On je istakao da se od izgradnje auto-puta nije odustalo, ali da je korona objektivno usporila mnogo toga.

Dodik je naveo da su ga načelnik Rogatice i njegovi saradnici upoznali s tim šta je urađeno na ovom području u posljednjem periodu, kao i o planovima za budućnost.

– Vjerujem u dobru perspektivu ove opštine koja treba jedino da osigura unutar sebe sigurnost institucija, opštinske uprave i političke situacije, jer to pruža poruku ljudima koji žele da investiraju da se ovdje dobro upravlja i da su spremni da dobro rade – poručio je Dodik.

On je posebno zahvalio Jagodiću na preokretu u ovoj opštini.

– Vjerujem da procesi koje smo započeli donose bolje i perspektivnije dane – zaključio je Dodik.

Jagodić je naveo da je Dodika upoznao o infrastrukturnim projektima realizovanim u ovoj opštini, među kojima su projekti vodosnabdijevanja, uređenja obdaništa i dvije škole, izgradnja bazena, sportske dvorane i drugim.

Konstatujući da se opština Rogatica ovim približila opštinama za kojima je kaskala posljednjih 25 godina, Jagodić je za to posebno zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH i institucijama Republike Srpske.

Načelnik Rogatice izrazio je nadu da će ova opština i u narednom periodu imati podršku za planirane projekte, posebno za pokretanje privrednih aktivnosti, kao što su Fabrika prečistača i tekstilnih pogona, što će značiti nova radna mjesta.

Jagodić je istakao da je u ovoj godini u Rogatici rođeno 102 djece, a prošle 62, što svjedoči o tome da je ovaj prostor na putu razvoja.