Dodik: U Srpskoj se sluša glas mladih

9
Foto: dodik.net

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se u Srpskoj sluša glas mladih i da će se u narednim periodu raditi na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini.

Dodik je u razgovoru sa predsjednikom Unije studenata Republike Srpske Urošem Bjelicom i Stefanom Slijepčevićem, predsjednikom Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu, ponovio da će institucije Srpske nastaviti da aktivno rade na poboljšanju uslova za studente.

– Nakon velikih ulaganja u izgradnju studentskih domova u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, u narednom periodu radićemo na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini – istakao je Dodik koji je sa Bjelicom i Stefanovićem razgovarao o svemu što je do sada urađeno.

On je izrazio želju da studenti imaju najbolje moguće uslovei da su zato i u prethodnom periodu realizovali brojne mjere, omogućeno je besplatno školovanje za studente prvog ciklusa i prve godine drugog ciklusa studija koji redovno ispunjavaju svoje obaveze, kao i besplatan smještaj u studentskim domovima.

– O pitanjima u vezi sa studentima i mladima razgovaramo s mladima i slušamo njihov glas i probleme s kojima se suočavaju. Rezultat toga je da danas imamo značajno poboljšan studentski standard – naveo je Dodik na „Instagramu“.