Dodik: Uloga opozicije biće još perifernija

26
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u emisiji Telering RTRS-a ponovio je da predstavnici Republike Srpske u prethodnom mandatu nisu poštovali interese Republike Srpske te da su Srpsku, prema njegovoj ocjeni – izdali. Kao primjer navodi posljednji slučaj promjene Poslovnika o radu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

– Da se komisije, zamislite, sastavljaju do onoga ko hoće. To znači u ovom slučaju, 14 poslanika ima iz Republike Srpske od toga 13 Srba i jedan Bošnjak i sad 13 Srba neće, a jedan hoće i on može da popuni svih 20 komisija u ime Republike Srpske – rekao je Dodik.

Istakao je da je opozicija ostala na marginama u Republici Srpskoj jer u Narodnoj skupštini vladajuću većinu čini dvije trećine poslanika. Opozicija je kaže izgubila vlast i u značajnim centrima poput Doboja.

– I u Bijeljini će se prekomponovati politička situacija, tako da će opozicija ostati još marginalnija, kad tu dodate još situaciju da će morati da napuste mjesta na zajedničkom niovu koja im je davala određenu snagu, to znači da će njihova pozicija biti još perifernija – dodao je Dodik.