Dodik uputio saučešće Makronu: Zajedničkim i konkretnim angažmanom protiv terorizma

28
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu u kojem je njemu i hrabrom narodu Francuske uputio izraze dubokog saosjećanja i podrške u ovim teškim trenucima po ovu zemlju.

– Duboko me potresla vijest o surovim terorističkim napadima u Nici. Naše misli i molitive su i uz porodice žrtava ovog kukavičkog čina, te Vas molim da im preneste moje najdublje saosjećanje – naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva naglasio je da danas, više nego ikada, moramo da se ujedinimo u borbi protiv terorizma koji prijeti da ugrozi osnovne civilizacijske i demokratske vrijednosti koje baštine naši narodi, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Ovom prilikom izražavam svoju spremnost da zajedno sa Vama radim na konkretnim aktivnostima kako bi se odlučno suprotstavili ovoj pošasti koja hara Evropom. Čvrsto sam ubijeđen da slobodarski narod Francuske neće dopustiti da ga ovakvi napadi pokolebaju u odbrani svetih demokratskih vrijednosti i da strah neće nadvladati razum u ovim teškim trenucima koji su šokirali svijet – istakao je Dodik.

On je izrazio nadu da će se kroz zajednički angažman i rad u budućnosti uložiti dodatni napori kako bi u budućnosti bile izbjegnute ovakve nemile scene, a svijet u kojem živimo učinili bezbjednijim i srećnijim mjestom za život.

– Još jednom izražavam svoje najdublje saučešće Vama, porodicama tragično nastaradalih i francuskom narodu – naveo je Dodik u telegramu saučešća.

U Nici je danas naoružani napadač ubio troje ljudi, a jednu ženu je obezglavio. On je i nakon hapšenja uzvikivao „Alahu ekber“.

Drugog napadača usmrtila je policija u odvojenom incidentu nedaleko od Avinjona, a potom je uhapšen i muškarac naoruža nožem sa sječivom dugim tridesetak centimetara nedaleko od željezničke stanice „Peraš“ u Lionu koji se pripremao za napad.