Dodik uveličao otvaranje prodajnog mjesta Kuće zdravlja

84
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovao je danas otvaranju prodajnog mjesta Kuće zdravlja u Banjaluci, na poziv banjalučkog bračnog para Dujić – Zorice i Nemanje – koji se niz godina bave uzgojem i prodajom voća i povrća.

Dodik je rekao novinarima da je poziv Dujića sa zadovoljstvom prihvatio i da je došao da ih podrži jer se oni, iako lica sa invaliditetom, nisu predali i prepustili brizi socijalnih ustanova već se bore da obezbijede svoju egzistenciju.

– Oni žele da svojim radom i kontaktima sa proizvođačima učine dobru stvar i to je ono što podržavam – rekao je Dodik.

Foto: SNSD/Facebook

On je podsjetio da je Zorica lice sa invaliditetom i kreće se uz pomoć invalidskih kolica, a Nemanja je ratni vojni invalid usljed šest ranjavanja u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– Njihov život govori da se nisu predali. To govori mnogima koji su u depresiji i stalno se žale iako im ništa ne fali da se trgnu i počnu nešto da rade, a ne da samo druge krive za svoju situaciju – rekao je Dodik, koji je prisustvovao otvaranju ovog prodajnog mjesta preko puta Parka „Mladen Stojanović“.

Foto: SNSD/Facebook

On je istakao da je prodajni centar u funkciji ponude robe domaćih proizvođača i da u tom pogledu Ministarstvo poljoprivrede radi dobar posao.

– Čestitam na ovakvim idejama i ovo će zaživjeti. Preporučujem javnim ustanovama da određenu robu nabavljaju preko ovakvih prodavnica, jer je to bitno za podršku i njihovu održivost – naglasio je Dodik.

Foto: SNSD/Facebook

Nemanja Dujić, koji je vlasnik Kuće zdrave hrane, zahvalio je Dodiku za prisustvo i pojasnio da je riječ o prvom prodajnom centru regionalnog poljoprivrednog klastera „Krajina“.

On je naveo da je svoje proizvode u objektu za sada ponudilo desetak proizvođača.

– Prodajni centar je u funkciji domaćih proizvođača i u saradnji sa resornim ministarstvom oni nas mogu kontaktirati i ovdje ponuditi svoje proizvode. Na ovaj način dobijaju besplatni izložbeni prostor, a svi zajedno doprinijećemo da se zdrava hrana kod nas popularizuje – rekao je Dujić.

Foto: SRNA

Iz klastera „Krajina“ su rekli da su se sa Dujićem dogovorili da u ovaj objekat mogu upućivati ovdašnje proizvođače, te da rade na uspostavljanju saradnje sa ostalim marketima koji na području Banjaluke prodaju domaće proizvode.

– Mi smo spona poljoprivrednih proizvođača i mjesta na kojima mogu prodavati svoju robu – kažu u ovom klasteru.

Foto: SNSD/Facebook