Dodik: Višegrad – najznačajnije mjesto za razvoj turizma i kulture

54
Foto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Višegradu da ovaj grad predstavlja jedno od najvažnijih mjesta za razvoj turizma i kulture.

Dodik je rekao da izgradnja Andrićgrada i sve što veže ćupriju sa Višegradom daje ovom gradu ne samo značaj za Republiku Srpsku, nego internacionalni značaj.

– I mi to moramo da pratimo. Zadovoljan sam da smo završili mnoge projekte i nastavljamo dalje okupljeni za Višegrad, okupljeni za Republiku Srpsku. Takvo okupljanje jača snagu Republici, a Višegradu daje nove dimenzije za njegov ukupan razvoj – istakao je Dodik.

On je naglasio da je u Višegrad došao po još jednu pobjedu.

– Mi u kontinuitetu pobjeđujemo i izlazimo pred ovaj narod sa obrazom jer smo uradili mnogo za ovaj grad. Imamo namjeru da još mnogo toga učinimo – rekao je Dodik.

On je istakao da će zajedno sa kandidatima ove stranke na predstojećim izborima i načelnikom biti učinjeno sve da, u konekciji sa Vladom, budu riješena goruća pitanja, a jedno od tih je banjski kompleks „Vilina vlas“ u kome će se ući u rekonstrukciju vrijednu više od tri miliona KM.

– Ovdje je bila ministar finansija (Zora Vidović) koja je potvrdila naše opredjeljenje tako da su ovi ljudi najzaslužniji zato što Višegrad ima ovakvu pažnju i ovakav razvoj – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

Kandidat za načelnika opštine Mladen Đurević, koji je i aktuelni načelnik, rekao je da okupljeni za Višegrad, uz prisustvo svih kandidata i predsjednika SNSD-a, obilježavaju početak kampanje u Višegradu.

– Hvala predsjedniku na svim projektima koje smo u posljednjih godina zajednički sa Vladom započeli, završili i planiramo da uradimo. Veliko je zadovoljstvo što predsjednik za deset dana po drugi put dolazi u Višegrad – istakao je Đurević.

On je izrazio uvjerenje da će SNSD u Višegradu sa svojim koalicionim partnerima ostvariti ubjedljivu pobjedu i nastaviti sa svim što je započeto.

Nosilac liste SNSD-a u Višegradu za predstojeće izbore Pero Petrović zahvalio je predsjedniku stranke na svemu što je učinio za Višegrad, kao i Vladi Republike Srpske.

– Kampanju smo počeli kao favoriti, a izbore ćemo završiti kao veliki pobjednici. Nastavićemo ciklus pobjeda u Višegradu – rekao je Petrović.

Dodik je zajedno sa kandidatima za predstojeće lokalne izbore, rukovodstvom Opštinskog odbora SNSD-a i aktivistima prošetao kroz glavnu ulicu do Andrićgrada.

Foto: SRNA

Nakon Andrićgrada, posjetio je višečlanu porodicu Jovanović koja ima petoro djece i tom prilikom im uručio poklone.

Obilaskom Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ okončao je posjetu Višegradu.

Foto: SRNA