Dodik: Vjerujemo u pobjedu u 80 odsto opština i u gradovima

61
Foto: Igor Radojičić/Twitter

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da u ovoj stranci vjeruju da će SNSD na predstojećim lokalnim izborima pobijediti u 80 odsto opština u Republici Srpskoj i gotovo u svim gradovima.

Dodik je rekao novinarima nakon Konvencije SNSD-a da je ta velika pobjeda cilj ove stranke i da će biti bazirana na onome što su radili u proteklom periodu.

Foto: SRNA

On je napomenuo da ih ne zanimaju neuspjesi drugih i na tome ne grade svoje politike, već na onome što su oni uradili, gradeći auto-puteve, bolnice, vodovode, mostove, elektrane…

– To će biti baza naše politike. Gdje god dođete u Srpskoj možete vidjeti neki od projekata koji smo uradili sa ljudima iz vlasti iz lokalnih zajednica – rekao je Dodik.

On je naglasio da izborna kampanja treba da protekne u fer, korektnoj i demokratskoj atmosferi, čemu će doprinijeti SNSD, koji je svoju organizaciju pripremio u tom pogledu.

– Vjerujemo da ćemo pobijediti u 80 odsto opština u Srpskoj od postojeće 63 i u gotovo u svim gradovima, za šta postoji realna osnova – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

On je rekao kako vjeruju da ostavljaju mnogo riješenih infrastrukturnih problema i kapitalnih projekata, a da su im politike koje vodimo na nivou Srpske i BiH uvijek odgovor na najteže izazove poput pandemije virusa korona, gdje je politika bila očuvati radna mjesta, zdravlje ljudi, zahvaliti se zdravstvenim radnicima…

– Nastojali smo da na tom planu uvijek imamo snažan i pravovremen odgovor – rekao je Dodik i podsjetio da je Srpska među prvima u regiona preduzela mjere se izbjegne italijanski ili španski scenario u vezi sa virusom, što je donijelo uspjeh.

Danas, dodao je, bilježe veći broj zaposlenih, što je uspjeh kojim idu dalje.

– Vjerujem da ćemo nastaviti sa rastom naše ekonomije, naših vrijednosti, okupljeni oko Srpske. Na izbore u svakoj lokalnoj zajednici i gradu izlazimo sa velikim optimizmom u želji da privučemo sve druge da se okupe oko naših ideja – zaključio je Dodik.