Dodik: Vojna moć Srbije znači sigurnost i građana Republike Srpske

10
Foto: Nenad Kostić/Kurir

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Batajnici da vojna snaga Srbije znači sigrnost i za građane u Republici Srpskoj.

– U percepciji svakog čovjeka u Republici Srpskoj snaga vojne moći, prije svega Srbije, znači snaga i sigurnost za njih same – rekao je Dodik.

On je novinarima, nakon što je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na Aerodromu Batajnica, rekao da iz Srpske na to gledaju tako, te da se neki oko toga bune.

– Vjerovatno će zbog ove moje izjave biti neke negativne euforije, ali to je tako. Sve i jedan naš čovjek se raduje svakom uspjehu Srbije. To samo znači da Srbija može da odbrani svoju slobodu i teritoriju. Zahvaljujući predsjedniku Vučiću i njegovom timu mi smo svjedoci tog sveopšteg napretka – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je divno svjedočiti svekolikom napretku Srbije i zahvalio predsjedniku Srbije što mu je pružio priliku da prisustvuje današnjem prikazu.

On je ponovio da građani i rukovodstvo Srpske prati i podržavaju sve što radi Srbija i da su veoma zadovoljni ostvarenim.

– Zagledani smo u Srbiju i sve ono što ona učini je i naše – rekao je Dodik.

On je ukazao da je napredak Srbije opšti,u svim sektorima, uključujući i vojni.

– Drago mi je da vidim napredak i moral, jer to uliva sigurnost – rekao je Dodik.

On je dodao da je Srbija sposobna da brani svoje nebo, teritoriju i da se to reflektuje na region.

– Ono što radi Srbija nije ekspanzivno. To je odbrambena strategija – rekao je Dodik.

On je naglasio da u Republici Srpskoj nemaju povjerenje u Oružane snage BiH i da su Srbi u njih „zgurani“ jer je Zapad tako htio.

Foto: Nenad Kostić/Kurir

Vučić je izrazio zahvalnost Dodiku što je prisustvovao današnjem prikazu.

Vučić je tokom obilaska i sam Dodiku predočio mogućnosti nekih tehničkih sredstava.

Vučić je najavio da će on i Dodik 20. aprila na Pešteru prisustvovati prikazu najnovijeg borbenog oružja Vojske Srbije, sa akcentom na dronove.