Dodik: Vojska Srbije je najjača u regionu i sposobna da očuva mir za sve Srbe

14
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Beogradu da su Srpska i njen narod ponosni zbog toga što u Srbiji vide vojsku koja je svake godine sve bolje opremljena, obučena i usmjerena ka očuvanju mir i za Srbiju i za sav srpski narod.

Dodik je nakon prikaza naoružanja na Topčideru rekao novinarima da je Vojska Srbije nesumnjivo najjača u regionu, te istakao da su Republika Srpska i njen narod uvijek uz svoju maticu.

– Srpski narod vjeruje u mir. Srpski narod u Republici Srpskoj vjeruje u Srbiju. Raduje nas svaki napredak koji Srbija pokazuje i njena sposobnost da odbrani svoj teritorijalni integritet i slobodu srpskog naroda – naglasio je Dodik i dodao da je to čvrsto opredjeljenje svih srpskih aktera u političkom životu.

On je naveo da u BiH djeluju zajedničke Oružane snage, te ocijenio da je ta vojska „troškovna i ničemu ne služi“, niti uliva povjerenje.

– Činjenica je da je ta vojska samo troškovna i ničemu ne služi i da ne možemo da imamo povjerenje u njihovu sposobnost da odbrane slobodu srpskog naroda, bez obzira na srpsku komponentu u njoj. BiH je nestabilna i teško se može stabilizovati – kategoričan je Dodik.

On je rekao da su zajedničke Oružane snage BiH, kako je naglasio, „iluzija koja je sklepana u okviru nekih zapadnih raspoloženja toga vremena“.

Dodik je je čestitao rukovodstvu države i Vojske Srbije što su u okviru svoje strategije neutralnosti pojačali svoju odbrambenu moć, poručivši da je nesumnjivo da je Vojska Srbije danas najjača odbrambena snaga u regionu.

– I to je upravo i odlika i cilj ovakvih prikaza i vježbi – rekao je Dodik i još jednom zahvalio na pozivu da prisustvuje prikazu.