Dodik: Vučićeva posjeta rezultat dobrog rada i odnosa Srpske sa Srbijom

55
Foto: SRNA

Srpski član Predsjednštva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Mrkonjić Gradu rezultat dobrog rada i odnosa koje Srpska ima sa Srbijom u kontinuitetu.

– Nastavićemo dalje, čeka nas Drvar gdje otvaramo pogon. Čekaju nas i drugi prostori u Srpskoj koje ćemo posjetiti u narednih nekoliko mjeseci – rekao je Dodik nakon sastanka u zgradi opštine Mrkonjić Grad na kojem su učestvovali Vučić, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, načelnik opštine Divna Aničić i predstavnici javnih institucija, privrednici i predstavnici nevladinog sektora u Mrkonjić Gradu.

On je ocijenio da je posjeta Vučića veoma važna.

– Ranije, kada god sam nešto govorio o odnosima Srbije i Srpske, uvijek su me pitali šti je to konkretno urađeno, danas me to više niko ne pita jer ima toliko projekta koje smo zajedno realizovali – naveo je Dodik.

Foto: SRNA

On je rekao da posjetu Vučića treba shvatiti kao dolazak u kontinitetu među srpski narod u Srpskoj i BiH.

– Zahvalan sam za njegovo razumijevanje i posjetu i ohrabrenje koje nam je, možda, i potrebnije nego materijalna sredstva, ali koja su uvijek dobrodošla – rekao je Dodik.

On je istakao da je zahvalan i Vučiću i Vladi Srbije, premijeru i svim minstrima koji pokazuju interes za Srpsku, gdje je mnogo urađeno.