Dodik: Zajednička sjednica dvije vlade u decembru u Banjaluci

35
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je zajedničku sjednicu vlada Srpske i Srbije u decembru, u Banjaluci, na kojoj će biti operacionalizovani dogovoreni projekti.

Dodik je rekao da je na sastanku njega i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoreno da ta sjednica bude odžana poslije formiranja Vlade Republike Srpske u prvoj sedmici decembra.

– Tada ćemo imati operacionalizaciju svih dogovora koje smo imali o svim današnjim pitanjima – rekao je Dodik u obraćanju medijima nakon sastanka.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je zahvalio Vučiću za priliku da on i Civjanovićeva nakon izbora imaju prvi radni sastanak izvan Srpske, odnosno BiH, i to u Srbiji.

– To je nešto smo smo htjeli da uradimo. Razgovarali o svim važnim temama – rekao je Dodik, navodeći da je razgovarano o situaciji u regionu, uz činjenicu pojačanog sukoba u Ukrajini.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je rekao da je upoznao Vučića da osjeća da međunarodni faktor dodatno pritiska i Srbiju i Srpsku kako bi pojačao rješenja koja žele da nametnu.

– Tako da je veoma važno da ostanemo u procesu informisanja o pozicijama koje su veoma složene i za Srbiji i Srpsku – rekao je Dodik.

Ovo je prva zvanična posjeta Dodika i Cvijanovićeve nakon stupanja na dužnosti.