Dodik žestoko odgovorio Izetbegoviću: Kada ga vidim, prostački ću ga staviti tamo gdje je nekad bio

1111
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SNSD Milorad Dodik poručio je da današnje izjave Bakira Izetbegovića prevazilaze sve što je do sada rečeno.

Dodik je ocijenio da izjave lidera SDA predstavljaju stavljanje etikete genocida čitavom jednom narodu i da je to apsolutno neprihvatljivo.

– A ja ću, kada ga sretnem, imati šta da mu kažem. Ono naše prostački ću mu reći, staviću ga tamo gdje je nekad bio – poručio je Dodik.

Dodik rekao je danas da Republika Srpska ne želi rat i pozvao predstavnike Federacije BiH i druga dva naroda na razgovore.

On je dodao da je cilj razgovora pronalazak uravnoteženog rješenja kojim bi bili zadovoljni svi – i entiteti i konstitutivni narodi.

– To je naš odgovor na pozive na rat iz Federacije BiH – rekao je on.

Dodik je istakao da riječi Bakira Izetbegovića koje pozivaju na rat, nisu dobrodošle.

– Ništa nam niko neće dati, već se sami moramo izboriti. Ne želimo ratovati, naša opcija je mir. Dajte da razgovaramo o Dejtonu, Ustavu, i to bez stranaca, i da taj dogovor poštujemo. Ne želimo nikakvo pozivanje na nasilje ili nametanje nekih problema – rekao je Dodik.

Podsjećamo, Izetbegović je u intervjuu za „O kanal“ izjavio da je spreman da stane ispred ljudi ako dođe do rata.

– Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti – poručio je Izetbegović.