Dodik: Dok se Crna Gora suočava sa ozbiljnim izazovom, neprikladno da Đukanović dolazi u BiH

49
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Crna Gora bila i jeste prijateljska, a može se reći i bratska država, i nema razloga da tako ne bude i ubuduće.

Dodik je naveo da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao priliku da posjeti BiH ranije, ali on to nije učinio.

– Meni je bilo neprikladno da to uradi sada kada se Crna Gora suočava sa tako ozbiljnim izazovom, kojem svjedočimo svi, a koji se s velikom pažnjom prate i u Republici Srpskoj zbog činjenice da pripadamo istoj Crkvi – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH naveo je da odluka u vezi sa njegovim dolaskom u BiH nije bila u funkciji osvježavanja uspomena i istorijskog sjećanja, posebno ne na vladavinu Slobodana Miloševića sa kojim je Đukanović blisko sarađivao upravo u turbulentno vrijeme koje on pominje.

Na pitanje Srne da prokomentariše Đukanovićevu izjavu da je „u Srebrenici počinjen genocid“, Dodik je odgovorio da vjeruje da je Đukanoviću poznat stav Republike Srpske da se u Srebrenici nije desio genocid, isto kao što vjeruje da su mu poznate i kontroverze koje prate dešavanja u toj opštini u nekoliko godina proteklog rata.

– Insistiranje na tome, i to 25 godina nakon rata, izgleda kao osveta djeteta kome su rekli da ne može više da se igra – zaključio je Dodik.