Dokaz da Debevec ima dvojni identitet

54
Foto: Mario Iličić/detektor.ba

Portal banjaluka.net objavio je dokaz o tome da je kompromitovani predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ne samo državljanin Kraljivine Španije već i da pored diplomatskog pasoša BiH koristi nezakonito stečeni pasoš Španije.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, rođen je 3. maja 1964. godine. Ranko Debevec državljanin je BiH i korisnik diplomatskog pasoša.

Ranko Debevec Kaveson, rođen 3. maja 1964. godine, državljanin je Španije i korisnik običnog španskog pasoša. Ranko Debevec i Ranko Debevec Kaveson ista su osoba. Jedan čovjek – dva identiteta.

Banjaluka.net objavljuje dokaz da je Debevec, koji je za predsjednika Suda BiH imenovan 14. decembra 2016. godine, koristio pasoš Kraljevine Španije i to 23. juna 2018. godine.

Tog dana Ranko Debevec kao Ranko Debevec Kaveson otputovao je iz Beograda u Barselonu u kojoj je ostao sve do 30. juna 2018. godine.

Foto: banjaluka.net

Umjesto što je pitao člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da javno otkrije njegov dvojni identitet, Debevec je hladno mogao pogledati u svoj pasoš i prisjetiti se svog španskog identiteta.