Dokument koji dokazuje da Trivićevu plaćaju stranci

1047
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Administracija Džozefa Bajdena izdvojila je 19,5 miliona KM ili 10 miliona dolara za kampanju Jelene Trivić protiv Milorada Dodika, saznaje „Glas naroda“ iz pouzdanih izvora.

– Ovaj iznos je tačno 10 miliona dolara koje su vojnim avionom u četvrtak, 4. avgusta, prenesene do aerodroma Sarajevo, gdje je taj novac, prema tvrdnjama našeg izvora, preuzeo njen brat, Igor Tešić koji joj je šef štaba i vodi njenu kampanju – prenosi Srna.

Pomenuti portal je objavio fotografiju dokumenta koji potvrđuje da je novac odobren od strane Stejt Departmenta.

„Kao što znate, na osnovu dogovora sa specijalnim predstavnikom Palmerom i ambasadorom Eskobarom sa gospođama Trivić i gospodinom Ivanićem, i uputstvima predsjednika SAD, g. Džozefa Bajdena, potrebno je obezbijediti 10 miliona američkih dolara u gotovini timu generala Noulsa.

Svrha ovih sredstava je sprovođenje dnevnog reda utvrđenog na sastanku sekretara od septembra 2021. godine,a tiče se jačanja uticaja i optimizacije sprovođenja američkih strateških odluka u područjima pod ruskim uticajem, štaviše, implementacije američkog Dejtonskog sporazuma, nakon izbora u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina“, navedeno je u dokumentu.

Navedeno je i da će novac dostaviti tim generala Noulsa 4. avgusta kontakt osobi u BiH.

Foto: „Glas naroda“