Drama, pet setova i preokret – Srbija u četvrtfinalu

20
Foto: CEV

Odbojkaši Srbije savladali su Tursku 3-2 (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12) i plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Srbija je poslije velike borbe uspjela da napravi preokret protiv Turske i dođe do trijumfa.

Protivnik u četvrtfinalu biće selekcija Holandije.

Srbija je lako osvojila prvi set.

Otvorili su ga serijom 5:0, zatim je bilo 8:1 i tada je bilo jasno da u prvom setu neće biti problema za srpsku selekciju.

Održavali su +7 tokom cijelog seta i Turska nije imala nikakve šanse.

Šampion Evrope je prvi set osvojio rezultatom 25:18.

I drugi set srpska reprezentacija sjajno otvara sa 4:0 i 8:3. Imali su +5 i držali sve pod kontrolom, ali se onda Turska vratila u set.

Opet se Srbija odlijepila i vodila 19:15, a Turska je uspjela da veže četiri poena i dođe do 19:19. Opet je Srbija povela, imala 21:19, ali su tada srpski igrači stali.

Turska je zaigrala sjajno i napravila seriju 6:1, kojom dolaze do izjednačenja u setovima.

Treći set bio je preslikan – Srbija je vodila tokom čitavog seta i dozvoli Turskoj da se sa -4 vrati u završnici, preokrene i dođe do prednosti od 2-1 u setovima.

Napeto je bilo u četvrtom setu, gdje se konstantno igrao poen za poen i gdje su se obje reprezentacije smjenjivale na semaforu u prednosti.

Srbija je prelomila set u završnici, došla do 24:20, propustila tri set lopte, ali je na kraju četvrtu iskoristila i odvela meč u peti set.

Foto: CEV

U petom setu je Turska imala početnu prednost, ali Srbija je brzo preokrenula i došla do dva poena, a zatim i do tri poena prednosti na 8:5.

Kada je Srbija otišla na +4, djelovalo je da će meč biti lako riješen, ali Turska vezuje tri poena i dolazi na 9:8.

Luburić je asom odveo Srbiju na 11:8 i tu prednost je naša reprezentacija održala do kraja i došla do pobjede.