Drljača: Građani demokratski izabrali vlast

28
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Novom Gradu Miroslav Drljača rekao je danas da su građani u ovoj opštini na proteklim lokalnim izborima demokratski izabrali vlast koja će ih predstavljati.

Drljača je napomenuo da je i prije samog početka izbornog procesa stvorena fama da će u Novom Gradu izbori biti nelegalni i da će na neki način biti pokradeni.

– Meni je drago što je opozicija izašla sa zahtjevom za ponovnim brojanjem glasačkih listića sa određenog broja biračkih mjesta. To je u Novom Gradu bila većina biračkih mjesta. Još jednom se pokazalo da je moj rezultat za načelnika opštine neupitan – rekao je Drljača novinarima.

Drljača kaže da je izborni proces održan pod pritiskom, prije svih na Opštinsku izbornu komisiju, te naveo kao primjer biračko mjesto Suhača, gdje je izborni proces prekinut 15. novembra.

Na osnovu utvrđenih rezultata Centralne izborne komisije (CIK), kandidat SNSD-a za načelnika opštine Miroslav Drljača osvojio je 6.413 ili 51,63 odsto, a kandidat SDS-PDP Slobodan Stanić 6.009 ili 48,37 odsto glasova.

U novom sazivu SO Novi Grad odbrnike ima osam političkih subjekata: SNSD 10, SDS-SRS pet, DNS tri, po dva odbornika PDP, SDA, SP i koalicija „Zajedno za Novi Grad“ (NDP-DS-DEMOS-Ujedinjena Srpska) dok je mandat nacionalnih manjina osvojio kandidat A-SDA Hasan Rasavac.

Na osnovu naredbe Centralne izborne komisije (CIK) BiH, juče su ponovo brojani glasački listići sa 34 biračka mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad za nivo načelnik opštine.

Dan ranije ponovo su brojani glasački listići na biračkom mjestu Blagaj Japra za Skupštinu opštine Novi Grad po kandidatima političkog subjekta SDA.

U osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad ponovljeni su izbori na biračkom mjestu Suhača, gdje je Opštinska izborna komisija prekinula izborni proces na dan izbora u BiH, 15. novembra.

Ponovljeni izbori na biračkom mjestu Suhača održani su 29. novembra.