Društvo doktora medicine osudilo stav Marana: Medicinarima svaka pomoć dobrodošla

37
Foto: pexels.com

Društvo doktora medicine Republike Srpske osudilo je izjavu predsjednika Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Milorada Marana o jednokratnoj pomoći medicinarima, ukazujući da su njegovi stavovi politički motivisani, te da požrtvovani rad i humana profesija ljekara ne treba da budu predmet prikupljanja političkih poena.

– Napominjemo da je zdravstvenim radnicima svaka pomoć dobrodošla, zbog čega smatramo nekorektnim da naš kolega minimizira najave o jednokratnoj pomoći medicinarima, koja nije ni prva, a nadamo se ni posljednja – saopšteno je iz ovog udruženja.

U Društvu doktora medicine Republike Srpske smatraju da nije vrijeme za politička prepucavanja „preko leđa“ zdravstvenih radnika, niti za njihovo uvlačenje u dnevnopolitička zbivanja.

– Ako ih treba pominjati, treba pomenuti njihov heroizam u ovim teškim vremenima i isticati njihov veliki značaj i doprinos tokom ove epidemije. Svakim danom pokazuju požrtvovanost i dokazuju da ne posustaju i u najtežim uslovima. I hvala im na tome – saopšteno je iz Društva doktora medicine.

U saopštenju se ističe da u vrijeme pandemije virusa korona svi treba da daju doprinos i podršku kolegama koji se suočavaju sa možda najtežim izazovima u radu već više od godinu dana.

– Zdravstveni sistem je prenapregnut, a zdravstveni radnici na izmaku snaga. U ovoj teškoj situaciji, zdravstveni radnici i dalje daju sve od sebe kako bi spasili što više pacijenata, te da nijedan pacijent ne ostane nezbrinut – navodi se u saopštenju.

Predsjednik Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Milorad Maran izjavio je juče da jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima nije rješenje problema u zdravstvu, da amandmani skupštinske većine u Banjaluci na budžet predstavljaju „jeftini populizam“ i da se „preko leđa zdravstvenih radnika pokušavaju prikupiti politikantski poeni“.