Eparhija diseldorfska i njemačka uputila pomoć bolnicama u Beogradu, Prizrenu i Banjaluci

39
Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Eparhija diseldorfska i njemačka je sa vjernim narodom u periodu od 7. do 19. aprila sakupila značajna sredstva u iznosu od 23.000 evra, koja su, u saradnji sa Fondacijom Čovekoljublje, usmjerena bolnicama pogođenim usled borbe protiv epidemije kovida-19. Nakon razmatranja potreba na terenu, obavljenog javnog tendera, oprema je kupljena i trenutno se završavaju sve neophodne zakonske procedure oko isporuke iste.

Nabavljena pomoć je namenjena Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Ambulanti u Prizrenu, koja radi sa blagoslovom Eparhije raško-prizrenske, i Kliničkom centu u Banjaluci kojoj je već predat na upotrebu važan medicinski uređaj.

Za potrebe Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu kupljena je oprema i to: aparat za ultrazvuk, EKG aparat, stolica za vađenje krvi, medicinska stolica, kolica za instrumente i kolica za transport pacijenata pod infuzijom.

U saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom za rad ambulante u Prizrenu kupljena je sledeća oprema: aparat za ultrazvuk, EKG aparat, okretne stolice za pacijente, ljekarske stolice, pokretni stočić, ljekarski sto, paravan, orman za ampule, otoman za pacijente, inhalator, aparat za merenje pritiska, aparat za mjerenje nivoa šećera u krvi i oftalmoskop.

Velikom dobrotom našeg poznatog ljekara u Njemačkoj, gospodina prof. dr Veselina Mitrovića, i Klinike Kerkof iz Bad Nauhajma obezbjeđen je aparat Ergospirator u vrijednosti od 25.000 Evra, koji je predat na dalju upotrebu Kliničkom centru u Banjaluci.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo vjernom narodu Eparhije diseldorfske i njemačke, koji se blagoslovom nadležnog arhijereja gospodina Grigorija po drugi put aktivno uključuje u djelatnosti Fondacije Čovekoljublje a na dobrobit našeg potrebitog naroda.