Delegacija EU u BiH: Fokus posjete Ajhorstove i Palmera na ustavnoj i izbornoj reformi

5
Foto: Delegacija EU

Posjeta izvršnog direktora Evropske službe za inostrane poslove za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju Angeline Ajhorst i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Matjua Palmera BiH biće fokusirana na ustavnu i izbornu reformu, potrebnu za odlučan iskorak BiH ka EU, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Iz Delegacije EU su naveli da će Ajhorstova zajedno sa Palmerom biti u posjeti BiH od danas do ponedjeljka, 5. jula, u okviru kontinuiranih zajedničkih napora EU i SAD u BiH.

Ajhorstova i Palmer će se u okviru posjete sastati sa Interresornom radnom grupom zaduženom za ustavnu i izbornu reformu, članovima Predsjedništva BiH, te predstavnicima političkih stranaka na nivou BiH, kao i sa opozicijom.

Sastanak sa članovima Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva BiH planiran je 5. jula u 9.00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, saopšteno je iz PS BiH.

Na sastanku će biti i ambasador SAD u BiH Erik Nelson i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

Nakon sastanka, Palmer, Ajnhorstova i predsjedavajuća Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Alma Čolo obratiće se medijima.