Gašić: Radno vrijeme definisano u skladu sa policijskim časom

21
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas da se od 11. do 25. maja rad subjekata može organizovati u periodu kada se ne narušava policijski čas, koji počinje u 22.00 časa, i naglasila da se svi moraju ponašati odgovorno.

– Ugostiteljski objekti biće otvoreni od 11. maja, ali uz poštivanje mjera i preporuka. Hoteli i moteli mogu da pružaju usluge u restoranima, takođe, poštujući preporuke i mjere koje su na snazi – rekla je Gašićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ona je istakla da na snazi ostaje zabrana javnog okupljanja, rada bazena, spa-centara, sportskih organizacija i škola sporta, te dječijih igraonica.

– Kada je riječ o definisanju rada u republičkim organima uprave i organa jedinica lokalne samouprave i ostalih subjekata koja vrše javna ovlašćenja biće ukinut smanjeni obim rada zaposlenih uz poštivanje mjera i preporuka – dodala je Gašićeva.

Ona je navela da je Republički štab za vanredne situacije razmatrao i informaciju o situaciji u turizmu i preporučio turističkim agencijama da mogu ponuditi klijentima zamjenska putovanja.

Gašićeva je zahvalila za donacije koje je dobila Republika Srpska.

– Na sjednici Štaba smo donijeli odluku o distribuciji brašna, ulja i šećera u sve lokalne zajednice, a u saradnji sa Crvenim krstom Republike Srpske – rekla je ona.

Gašićeva je napomenula da je održan sastanak sa predstavnicima ugostitelja, Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca s ciljem što kvalitetnijeg organizovanja rada ugostiteljskih objeata.

– Već imamo instrukcije za njihov rad i svi moraju toga da se pridržavaju. U narednom periodu ćemo se svi morati usklađivati sa situacijom, a biće praćena i epidemiološka situacija kako bi bile spriječene negativne posljedice – istakla je Gašićeva.