Golić: Republika Srpska nastala u miru i u miru želi da gradi budućnost

14
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić poručila je večeras u Štutgartu na obilježavanju Dana Republike Srpske da je Srpska nastala u miru i da želi da u miru gradi i budućnost.

Golićeva je istakla da se Republika Srpska promoviše kao entitet u BiH koji želi mir za sve narode u ovoj zemlji, da želi slobodu, a ne strane tutore.

– Njemački građanin (Kristijan Šmit), koji je nelegalan i nelegitiman pokušava da u BiH uredi kako da živimo, umjesto da se domaći političari dogovaraju i rade u skladu sa Dejtonskim sporazumom – rekla je Golićeva.

Ona je istakla posebno zadovoljstvo što se proslavi u Štutgartu odazvao poslanik u njemačkom Bundestagu Štefan Kaufman koji je poželio srećan Dan Republike Srpske.

– On je prepoznao da je Republika Srpska ta koja želi mir i slobodu i za srpski narod i za ostale građane, da želi da gradi suživot sa ostalim narodima – navela je Golićeva.

Ona je izrazila nadu da će Dan Republike Srpske biti obilježavan i narednih godina gdje god postoji srpska dijaspora.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj Mićo Ćetković rekao je da ovo predstavništvo svake godine organizuje proslavu Dana Republike Srpske.

– Republika Srpska jasnom vizijom podstiče privredne aktivnosti i strane investitore – rekao je Ćetković u obraćanju prisutnima.

Obilježavanju Dana Republike Srpske u Štutgartu prisustvovali su, između ostalih, i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.