Golićeva sa Šapićem: Proširiti saradnju Beograda sa opštinama i gradovima u Srpskoj

19
Foto: SRNA

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić dogovorili su danas proširenje saradnje između glavnog grada Srbije i gradova i opština u Srpskoj.

– Ta saradnja bi se odvijala u privredi, kulturi, sportu i zdravstvu i drugim oblastima. Upoznala sam Šapića koji oblici i vidovi saradnje bi mogli da se realiziju, ali i i sa potencijalima Republike Srpske – rekla je Golićeva poslije sastanka delegacije Republike Srpske sa Šapićem povodom održavanja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.

Golićeva je rekla novinarima da je Šapiću predložila da opštinama u sastavu grada Beograda sugeriše novi vid saradnje sa gradovima i opštinama u Srpskoj,

Ona je pojasnila da će im Šapić predložiti da svaka od njih izabere grad i opštinu u Republici Srpskoj sa kojom će uspostaviti posebne odnose.

Prema njenim riječima, Srpska raspolaže velikim potecijalima u duhovniom i zdravstvenom turizmu, kao i značajnim prirodnim resursima.

– Imamo mnogo zaštićenih područja poput tri nacionalna parka, tako da bi učenici i studenti iz Beograda mogli da posjećuju naše znamenitosti – dodala je Golićeva.

Ona je istakla da će inicirati ideju da vlade Srbije i Srpske omoguće građanima da turističke vaučere koriste i u Srbiji i u Srpskoj, bez obzira na to gdje su ih dobili.

Foto: SRNA

Šapić: Mi smo jedan narod i među nama granica

Šapić je podržao prijedloge Golićeve i dodao da će preporučiti svim opštinama da nađu grad i opštinu u Srpskoj sa kojom će imati posebne odnose jer Srbi, kako je ocijenio, moraju da čuvaju jedni druge i da se međusobno pomažu, jer ako to ne budu činili neće ih poštovati ni drugi.

– Mi smo jedan narod i među nama granica. Moramo da pomažemo jedni druge u svim oblastima – istakao je Šapić i napomenuo da grad Beograd ima intenzivnu saradnju sa Banjalukom i Istočnim Sarajevom.

Sastanku su prisustvovali i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Golićeva, Klokić i Cicović su po završetku konferencije za novinare u sjedištu beogradske gradske uprave uručili Šapiću uramljeni amblem Republike Srpske i druge prigodne poklone.