Gorica Dodik: Nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na američkoj „crnoj listi“

15
Foto: Borislav Zrinja

Šmrc, baš me je potreslo, tako je Gorica Dodik, ćerka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, sarkastično prokomentarisala uvođenje sankcija njoj i njenom bratu Igoru od strane Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država.

– Hvala vam puno, nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na vašoj crnoj listi, to je dokaz da nismo agresori i zločinci kao vi. Vama su ruke krvave do lakata, ko god vas podržava saučesnik je u vašim monstruoznim zločinima širom svijeta – napisala je Dodik na društvenoj mreži Iks.

– Najveća istina je da vi vodite korupciju u cijelom svijetu preko raznih firmi i svi koji vam se ne povinuju su „kriminalci“. Pozdravite vašeg predsjednika pedofila, njegovog sina narkomana i ostalu mnogobrojnu rodbinu – naglasila je Dodik.

Podsjećamo, Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država uvelo je nove sankcije pojedincima i firmama u Bosni i Hercegovini, odnosno Igoru i Gorici Dodik, te firmama koje su sa njima povezane.

Američka ambasada u Sarajevu oglasila se o najnovijim sankcijama, kazavši da su Igor i Gorica Dodik ključni dio „Dodikove mreže podrške s ciljem omogućavanja njegove korupcije“. Tvrde da su „njih dvoje uzimali javna sredstva iz budžeta Republike Srpske i građana s ciljem sopstvenog bogaćenja“.

– Takođe su podržavali destabilizirajuće politike, djela i retoriku kojim se osporavaju i podrivaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, uključujući napade na Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH – poručili su iz Ambasade SAD-a.