Gorica Dodik tužila Draška Stanivukovića

180
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednica fondacije „Djeca nam se rađala“, Gorica Dodik, tužila je narodnog poslanika Draška Stanivukovića (PDP) zbog izjava o pomenutoj fondaciji i realizaciji projekta „E-beba“, saznaje Srpskainfo.

U tužbi se navodi, da je Stanivuković, Goricu Dodik, koja je i kćerka srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, gostujući u jednoj TV emisiji pomenuo u „više navrata u negativnoj konotaciji, te iznio niz klevetističkih izjava na njen račun“.

– Diskutujući o radu fondacije, te nedavno sprovedenom tenderskom postupku, Stanivuković je direktno prozvao Dodikovu govoreći da je ona inicirala čitav tenderski postupak radi dobijanja 800.000 KM plus PDV – navodi se u tužbi, između ostalog.

Srpskainfo podsjeća da je Stanivukoivć u nekoliko navrata govorio o projekatu „E-beba“ i postavljao pitanje zašto ovaj projekat košta 800.000 KM? On smatra da treba raspisati novi tender sa, kako kaže, “normalnim uslovima” u kojma se ne može eliminisati konkurencija.

Tužbu za narodnog poslanika zbog izjava o ovom projektu, je najavio i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Srđan Rajčević.

Srpskainfo podsjeća i da je Stanivuković do sada “nakupio” preko 70 raznih prijava i tužbi, zbog kojih gotovo svaki dan provodi nekoliko časova na sudu, gdje je ove godine proveo i svoj rođendan, a sljedeće godine će na sud i za Dan zaljubljenih.