Građani Srpske dočekali 2020. godinu

126
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Građani Republike Srpske dočekali su svečano Novu godinu uz veselje na trgovima i ugostiteljskim objektima.

Banjaluka

Više hiljada stanovnika Banjaluke, kao i znatan broj gostiju iz inostranstva, novu 2020. godinu dočekalo je na otvorenom uz koncerte Jelene Tomašević i grupe „Crvena jabuka“.

Gradska uprava organizovala je koncerte na glavnoj ulici, između Parka Petar Kočić i Trga Krajine, a uz muziku do 1.00 čas građani su uživali uz kuvano vino, rakiju, sokove i druga pića, kao i u popularnim banjalučkim ćevapima i drugoj ponudi „Zimske varoši“ i uličnih prodavaca.U ponoć je priređen i vatromet.

Ispred spomenika Petru Kočiću, u istoimenom parku, Zadužbina „Petar Kočić Beograd-Banjaluka“ organizovala je promocije svojih prvih ovogodišnjih izdanja – Sabrana djela Petra Kočića i zbriku pjesama Đure Damjanovića „Magla u rukama“.

Večeras je u okviru proslave nove godine, na istom mjestu koncert Aleksandre Prijović, dok je 30. decembra održan koncert Marije Šerifović.

Srećna 2020. godina! #banjaluka

Posted by Grad Banja Luka on Tuesday, December 31, 2019

Bijeljina

Više hiljada stanovnika Bijeljine uživalo je noćas na Gradskom trgu u nastupu pjevača Marinka Rokvića koji je sa gradonačelnikom Mićom Mićićem odbrojao posljednje sekunde 2019. godine i uz spektakularan vatromet poželio građanima zdravlje, sreću i ljubav u novoj godini.

Gradonačelnik Mićić naveo je da je Gradska uprava Bijeljine organizovala doček Nove godine kakav dolikuje ovom gradu.

– Priredili smo lijepo druženje i u sjajnoj atmosferi dočekali 2020. godinu. Svim građanima Bijeljine želim sreću i zdravlje u novoj godini, da ostvare uspjeh kako na ličnom, tako i na profesionalnom nivou – poručio je Mićić.

Marinko Rokvić čestitao je stanovnicima Semberije 2020. godinu, naglasivši da je Gradska uprava uspjela da organizuje fantastičan doček.

– Atmosfera je odlična, bolje nisam mogao da poželim. Bijeljincima želim mnogo zdravlja, sreće i ljubavi – rekao je Rokvić, kojem se na bini pridružio najmlađi sin Marko, otpjevavši nekoliko numera.

Prije Marinka Rokvića, Bijeljince je zagrijao poznati lokalni bend „Štrajk“, a odmah nakon ponoći priređen je desetominutni vatromet.

Prijedor

Uz muziku i tradicionalni vatromet više stotina stanovnika Prijedora dočekalo je Novu godinu na Malom gradskom trgu.
Građane na otvorenom zabavljala je pjevačica Mirjana Mirković, a ponudu su upotpunili ugostitelji koji učestvuju u Prijedorskoj zimi u šetališnoj zoni.

Nakon velikog vatrometa u ponoć pročitana je novogodišnja čestitka gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića.

Brojni građani su novo ljeto dočekali u nekom od ugostiteljskih objekata, a najveći broj njih 2019. godinu je ispratio u domovima u porodičnom okruženju, sa rodbinom i prijateljima.

Trebinje

Doček Nove godine na otvorenom, na jugu Republike Srpske, organizovan je samo u Trebinju. Veselo je bilo na Gradskom trgu gdje je goste zabavljala regionalna pop grupa Hari Mata Hari. Brojni Trebinjci, ali i gosti iz evropskih zemalja, na otorenom su slavili su uz muziku, kuvano vino i vatromet.

Doboj

U Doboju je novogodišnja noć protekla mirno i bez težeg narušavanja javnog reda i mira, a Dobojlije je u novu 2020. godinu u Parku narodnih heroja ispratio potpredsjednik Skupštine grada Miloš Bukejlović.

Bukejlović je okupljenim građanima poželio zdravlja, sreće i prosperiteta.

U dobojskoj Bolnici „Sveti apostol Luka“ tokom novogodišnje noći rođena je jedna djevojčica, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz Hitne pomoći je saopšteno da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda izazvanih pirotehničkim sredstvima.

Srebrenica

U Srebrenici ni ove godine nije organizovan novogodišnji doček na trgu i ulice ove varošice u novogodišnjoj noći bile su puste, dok je u susjednom Bratuncu bilo živo i veselo u ugostiteljskim objektima i gradskom trgu tokom cijele noći, iako ni tu nije organizovan doček na otvorenom.

Doček nove 2020. godine u Srebrenici je organizovan u tri kafića i jednom restoranu dok su dva motela ove godine prestala sa radom.

Većina stanovnika ove opštine tradicionalno je novu 2020. godinu dočekala u svojim domovima.

U ugostiteljskim objektima u kojima se čekala Nova godina, nije bilo posebnih sadržaja i nisu se naplaćivale rezervacije i konzumacije.

Da se radi o novogodišnjoj noći u ovom mjestu pokazala su djeca, koja su se „naoružala“ petardama koje su do ponoći bacali sa balkona i u haustorima.

Bratunac

U Bratuncu se slavilo u brojnim ugostiteljskim objektima, a u tom mjestu je novogodišnju noć proveo i veliki broj mladih iz susjednih Srebrenice i Ljubovije.

Kao i prethodnih godina mladi su u ponoć uprkos hladnoći izašli iz obližnjih kafića i igrali kolo na bratunačkom trgu.

Višegrad

U Višegradu je svečano dočekana 2020.godina.Organizovanog dočeka na nekom od trgova nije bilo, pa su Višegrađani i njihovi gosti ispratili staru i dočekali novu godinu u hotelu Višegrad, Višegradskoj banji, Andrićgradu i brojnim lokalnima u kojima su mahom mladi slavili do duboko u noć.

Brčko

I Brčaci su u Novu godinu, ušli sa slavljem na otvorenom. U dočeku najluđe noći, na Trgu mladih u centru Brčkog, slavili su uz muzičke taktove rok grupe Divlje Jagode. Bila je to prilika za veselje i Brčaka i gostiju iz susjednih opština u kojima nema organizovanog dočeka najluđe noći.

U Stanarima, Petrovu i Tesliću nije organizovan javni doček Nove godine.