Iz Dodikovig kabineta poručili da Predsjedništvo ne organizuje obilježavanje u Srebrenici

16
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poziv predsjedniku SAD Donaldu Trampu i papi Franji da prisustvuju obilježavanju 25 godina od zločina u u Srebrenice, kako su to prenijeli neki sarajevski mediji, nije uputilo Predsjedništvo BiH niti Predsjedništvo vodi proces organizacije, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– To nije bila tačka dnevnog reda na sjednici Predsjedništva niti se o tome raspravljalo. Ako je tačno pisanje pojedinih sarajevskih medija onda je to privatna inicijativa Šefika Džaferovića i Željka Komšića koji očigledno svaku priliku koriste da podsjete da pripadaju ratnom krilu političkog Sarajeva – naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Iz kabineta ističu da je ovo još jedan dokaz da je evidentno postojanje nepovjerenje i širenja neistina na nivou BiH u pogledu dogovorenih stavova i obaveza, a u ovom slučaju nedogovorenih.

– Ovakvo ponašanje na nivou BiH zasigurno neće dati apsolutno nikakve rezultate. Naprotiv, može samo da stvori još dublje nepovjerenje i jaz koji će biti teško vratiti – naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH, podsjećajući da BiH nije zemlja jednog naroda, već državna zajednica koju čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda.