Izetbegović: Krivične prijave protiv Cvijanovićeve i Dodika, smjena Tegeltije

149
Foto: Agencija Anadolija

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da će Klub poslanika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pozvati i druge klubove da podnesu krivične prijave protiv predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Izetbegović je pozvao Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da, kako je rekao, sankcionišu sve one koji ruše ustavni poredak BiH.

– Klub poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pozvaće i ostale klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu odgovarajuće krivične prijave – rekao je on.

Izetbegović traži smjenu predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije zbog prisustva sastanku koji je srpski član Predsjedništva BiH organizovao u Istočnom Sarajevu.

– Pozivamo članove VSTS-a da pokrenu proceduru smjene Milana Tegeltije, zbog prisustva na paradržavnom skupu koji je organizovao Dodik, a čiji je cilj rušenje ustavnog poretka BiH. Tegeltija je izgubio kredibilitet i nedopustivo je da je čovjek koji je pod kontrolom SNSD-a na čelu VSTS-a – rekao je on poslije sjednice Predsjedništva SDA.