Izetbegović: Nakon izbora u Srbiji biće manje Vulina

21
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je porukom čestitao Aleksandru Vučiću na pobjedi na izborima u Srbiji, a govoreći kakvu politiku Srbije prema BiH očekuje u narednom periodu ocijenio je da će biti „manje Vulina“.

– Vulin nam tu šeta po BiH, širi srpski svet. Mislim da će toga biti manje nakon izbora u Srbiji. Mislim da će biti manje podrške Rusiji – rekao je Izetbegović za N1.

Izetbegović smatra da je Dejtonski mirovni sporazum „luđačka košulja na rukama patritotski i proevropski orijentisane većine i da sputava glavnu snagu u BiH“.

– Pedeset osam odsto ruku je probosanskih stranaka, tradicionalno bošnjačkih, koje su za stabilnost, mir, protiv kriza, za evropski i NATO put. I tih 58 posto Dejton gura u jednu trećinu – naveo je Izetbegović, koji je optužio predsjednika HDZ Dragana Čovića da pravi blokade i koketira sa strankama u Republici Srpskoj.

Lider SDA rekao je da će razgovori o izmjenama izbornog zakona u BiH biti nastavljeni, ali da je suicidno to pokušavati u narednim sedmicama.