Javor: Odluka o izlasku na izbore teška, ali ispravna

7
Foto: Slobodan Javor/Facebook

Član Predsjedništva SNSD-a Slobodan Javor izjavio je da je odluka SNSD-a da partija izađe na predstojeće lokalne izbore bila teška, ali ispravna u momentu kada je pred srpski narod bila postavljena zamka.

Javor, koji je i predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SNSD-a, kaže da ovaj odbor podržava odluku stranke o izlasku na lokalne izbore na koje SNSD, bez obzira na sve opstrukcije, ide spreman i odlučan.

On je istakao da namjera preuzimanja vlasti u lokalnim zajednicama opoziciji sigurno neće poći za rukom.

– Nije dovoljna podrška (Kristijana) Šmita, njegovog zakona i određenih stranih ambasada, koje će pokušati da instaliraju svoje satelite u određene opštine i gradove s ciljem podrške opozicionim kandidatima, jer na izborima presuđuje volja građana koji su do sada nebrojeno puta imali priliku da vide politiku i cilj opozicije u odbrani Republike Srpske i njene ustavnosti – navodi se u saopštenju Javora.

Javor je ocijenio da je opozicija po ko zna koji put pokazala pravo lice i da joj ne odgovara srpsko jedinstvo, a trebalo bi bar u ključnim odlukama od interesa za Republiku Srpsku i srpski narod.

– To pokazuje činjenica da se nisu odazvali sastanku predstavnika srpskih parlamentarnih stranaka kako bi bio donesen zajednički stav o izlasku na izbore, ali to je već viđen scenario kada su opozicione partije u pitanju. Umjesto da slušaju glas srpskog naroda, oni slušaju strane partnere – dodao je Javor.

On je istakao da je stav o nepriznavanju Šmita i dalje jasan, jer neko ko treba da bude visoki predstavnik trebalo bi i legalno da bude izabran, što u slučaju Šmita nije bila praksa.

– Međutim, interes građana Republike Srpske je iznad svih principa i nelegalnno nametnutih zakona, koji ovog puta neće imati priliku da izmanipuliše srpski narod – naveo je Javor.