Jeftić: Cvijanovićeva i Dodik spremni da nam pomognu

49
Foto: SRNA

Predsjednik Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske Risto Jeftić najavio je da će veterani danas pred Narodnom skupštinom Srpske tražiti da njihovi zahtjevi u vezi sa poboljšanjem statusa ove populacije budu uvršteni kroz izmjene Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

Foto: SRNA

Nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Jeftić je novinarima u Banjaluci rekao da su sagovornici iskazali spremnost da pomognu boračkoj populaciji, prije svega kada je riječ o reviziji boračkih prava.

– Ali, mi nemamo vremena za čekanje… Rekli smo da pravo na borački dodatak treba da imaju iskreni učesnici rata, jer ima lažnih boraca i da oni koji su zaslužili i ostvare svoja prava – rekao je Jeftić.

On je kritikovao rad Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, te ocijenio da su loši zakoni najzaslužniji za probleme boračke populacije.

Foto: SRNA

Sastanku Cvijanovićeve i Dodika sa predstavnicima Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović.

Nezadovoljni borci ranije su za danas najavili protest u banjalučkom parku Mladen Stojanović, koji nisu podržala ostala udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.