Jerinić: Zahvalnost za inicijativu Cvijanović da se Lazaru kupi harmonika

39
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović što je inicirala da se obezbijedi harmonika talentovanom dvanaestogodišnjem Lazaru Blagojeviću iz Petrova.

Harmonika će u podjednakom iznosu biti kupljena sredstvima kabineta predsjednika Republike Srpske i grada Doboja.

Jerinić je rekao novinarima da je Lazar Blagojević sinoć oduševio sve okupljene svojim nastupom na svečanoj akademiji povodom 70 godina postojanja Bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju, kada je Cvijanovićevoj uručena Jubilarna plaketa.

– Raduje me da je predsjednica Željka Cvijanović saopštila vijest da ćemo zajednički da kupimo harmoniku, suze radosnice kod Lazara i kod njegove profesorice su nešto što stvarno pokazuje jaku emociju – izjavio je Jerinić.

Jerinić je pojasnio da je Lazar učenik trećeg razreda Osnovne muzičke škole „Markos Portugal“ u Doboju i jedno od mnoge djece koje se susreće sa poteškoćama da svoj talenat i razvije.

– Odmah sam sinoć dogovorio sa profesoricom da se sprovedu zakonom predviđene procedure i vrlo brzo sredstva iz kabineta Republike Srspke i gradonačelnika grada Doboja biće doznačena i riješićemo taj problem koji je Lazar imao i vjerujem da će on nastaviti da bude još bolji, da se trudi, i svakako svoj talenat pokazati svima kako u Doboju tako i u Republici Srpskoj – naveo je Jerinić.

On je poručio da nema granica kada se imaju dobre namjere s obzirom da Lazar živi u Petrovu.

Profesor Osnovne muzičke škole „Markos Portugal“ u Doboju Ljubica Timanović ranije je rekla da je u nedostatku vlastite harmonike dječaku ograničena mogućnost da vježba i da je za dalje školovanje potreban kvalitetniji tip harmonike.

– Lazar je izuzetno talentovan dječak. Nažalost, do sada nismo uspjeli dostići neki maksimum baš zbog tog nedostatka instrumenta – rekla je Timanovićeva i navela da su u ranijem periodu organizovane akcije da se Lazaru obezbijedi instrument.

Lazar Blagojević do sada je osvojio brojne nagrade, među kojima su dva prva mjesta na republičkom takmičenju, kao i prve nagrade na festivalima u Gracu, Brčkom i Ugljeviku.