Kabinet predsjednika podržao projekat unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece

7
Foto: SRNA

Kabinet predsjednika Republike Srpske podržao je projekat “Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj”, koji pod pokroviteljstvom predsjednika Republike realizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da snažno podržava realizaciju ovog, ali i drugih sličnih projekata posebno važnih za najmlađu populaciju stanovništva i njihovu bezbjednost.

Cvijanovićeva je danas o ovim pitanjima razgovarala sa ministrom saobraćaja i veza Đorđem Popovićem, ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačom i vršiocem dužnosti direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Novicom Krunićem.

Na sastanku je razgovarano o potrebi unapređenja informisanosti i edukacije djece i omladine o bezbjednosti u saobraćaju, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Sagovornici su Cvijanovićevu upoznali o ciljevima projekta koji obuhvata upoznavanje sa saobraćajnim pravilima mališana preškolskog uzrasta i djece u osnovnim i srednjim školama.

Projekat predviđa i edukaciju učitelja, nastavnika i roditelja o bezbjednom učešću u saobraćaju, kao i izradu saobraćajnih poligona u okviru saobraćajnih sekcija.