Kabinet srpskog člana Predsjedništva: BiH nema zakon o praznicima, 25. novembar nije praznik u cijeloj BiH

11
Foto: SRNA

U Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Srni je rečeno da se raduju nastavku saradnje sa SAD i vjeruju da ona može biti bolja i intenzivnija.

Na pitanje Srne da prokomentarišu pismo američkog predsjednika Džo Bajdena članovima Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću u kojem je uputio „najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti – 25. novembra“, iz Kabineta su naglasili da su dužni da napomenu da BiH nema zakon o praznicima, te da 25. novembar, koji se u Federaciji BiH obilježava kao tzv. „Dan državnosti BiH“, nije praznik u cijeloj BiH.

– U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH – rekli su u Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Oni su izrazili uvjerenje da će u budućnosti dodatno unaprijediti odnose, kao i nivo razumijevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH.