Klix.ba: Stanivuković samo za gradonačelnicu Sarajeva izostavio zastavu Republike Srpske

159
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Prilikom nedavne posjete gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić Banjaluci i gradonačelniku ovog grada Drašku Stanivukoviću mogao se primjetiti jedan zanimljiv detalj, piše sarajevski portal Klix.ba.

Naime, piše Klix.ba, prilikom održavanja svih aktivnosti, poput dočeka gradonačelnice u Stanivukovićevom kabinetu, sastanka sa članovima gradske uprave Banje Luke u sali za sastanke, kao i na pres-konferenciji nakon sastanaka, nigdje nije bila istaknuta zastava Republike Srpske.

Da ovo nije slučajnost, Klix.ba se uvjerio pregledom fotografija sa prošlih sastanaka i pres-konferencija u zgradi Gradske uprave Banja Luka u kojoj je uvijek, po pravilu, uz zastavu grada bila istaknuta i zastava Republike Srpske.

Foto: Klix.ba

Zaključak koji se nameće, kako navodi Klix.ba, je da je Stanivuković vjerovatno naredio da se samo zbog posjete gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić uklone sve zastave Republike Srpske dok traje njena posjeta ovom gradu.

Klix.ba podsjeća da su se gradonačelnici dva najveća grada u BiH sastali prvi put nakon 27 godina. Stanivuković je ovom prilikom gradonačelnici sarajeva posvetio otvaranje „humane česme“ u centru Banje Luke, a najavio je i svoju skoru posjetu Sarajevu.