Klokić: Odlična dosadašnja saradnja Srpske i Rusije

11
Foto: SRNA

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić ocijenio je dosadašnju saradnju Srpske i Ruske Federacije kao odličnu, naglasivši da veliki doprinos za to ima Predstavništvo Srpske u Rusiji.

Klokić, koji se danas u ime Vlade Srpske u Banjaluci sastao sa delegacijom Uralske regije iz Ruske Federacije, naglasio je da je uspostavljanje i razvoj regionalne i međunarodne saradnje od izuzetnog značaja za razvoj i afirmaciju Srpske, te da s tim u vezi u Rusiji vide velikog prijatelja i saveznika.

On je izrazio nadu da će dvodnevna posjeta delegacije Uralske regije u konačnici rezultovati uspješnom budućom saradnjom, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Klokić je tokom posjete poželio dobrodošlicu gostima iz Rusije koji će u Republici Srpskoj boraviti naredna dva dana.

Nakon posjete Vladi Srpske, delegacija Uralske regije, koju čine predstavnici iz oblasti privrede, zdravstva, prosvjete, kulture i sporta, sutra bi trebalo da posjeti Privrednu komoru Srpske, Dom zdravlja Banjaluka, Univerzitetski klinički centar Srpske i Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.