Klokić: Važno da se čuje glas Srpske o dešavanjima u BiH

63
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je za RTRS da je značajna uloga predstavništava Republike Srpske u svijetu, jer je važno da se čuje glas Srpske o političkim dešavanjima u BiH.

Klokić je rekao da predstavništva ulažu napore da se čuje glas Republike Srpske, te aktivno rade na promociji Srpske u svim segmentima.

On je istakao da je značajno i ekonomsko povezivanje, kao i saradnja sa dijasporom, pogotovo Njemačkom i Austrijom. Dodao je da je jedan od ciljeva da dijaspora bude u funkciji razvoja Republike Srpske, te da je i formiranja registra dijaspore usmjereno na uvezivanje sa maticom u cilju daljeg razvoja.

Kada je riječ o obilježavanju Dana Republike, Klokić, koji je u Novom Sadu prisustvovao svečanoj akademiji povodom 30 godina Republike Srpske, rekao je da se mogla osjetiti ljubav i posebna povezanost Srbije prema Srpskoj.

Dodao je da je isti takav odnos i energiju prema Srpskoj moguće osjetiti u bilo kojem gradu u Srbiji.

Klokić je najavio da će 28. februara, na dan donošenja prvog Ustava Republike Srpske, u Srbiji biti održana svečana akademija, u skladu sa epidemiološkim mjerama.

– I u drugim predstavništvima isto će biti organizovane aktivnosti u skladu s mjerama, obzirom na ograničenja u zemljama širom svijeta – rekao je Klokić u Jutarnjem programu RTRS-a.